mandag 30. september 2013

Brannvarsling (korrigert)

Etter service på brannvarslingsanlegget har styret fått beskjed om følgende:

Hvis alarmen utløses i en leilighet, så utløses alarmen samtidig i alle leiligheter i samme oppgang. Samtidig går det alarm hos brannvesenet som rykker ut.
Hvis alarmen utløses i garasjeanlegget, så utløses alarmen samtidig i alle leiligheter i både Pollen 1 og 2.

Dette er en kontrabeskjed i forhold til det som tidligere har blitt annonsert, og styret ber beboere se bort fra info som tidligere har blitt lagt ut på informasjonssiden.

Dersom alarmen utløses i en leilighet ved et uhell, ved damp fra dusj/bad, røyk fra matlaging osv. finnes det en mulighet for å skru av alarmen via branntavlen i oppgangen. Da må samtidig brannvesenet kontaktes slik at utrykning avbrytes. Hvis dette gjøres må man være helt sikker på at man selv har utløst alarmen. Styret forventer ikke at alle beboere lærer seg dette, men de som ønsker å lære hvordan dette gjøres kan kontakte styret.

I hver leilighet er det en røykvarsler i nærheten av inngangsdøren. Denne er koblet til brannvarslingsanlegget i bygningen og MÅ ALDRI BERØRES.

Dersom en beboer ønsker å koble ut brannalarmen i egen leilighet midlertidig i forbindelse med oppussing, gulvsliping eller annet, må styret kontaktes for å koble ut alarmen. Dette gjøres fra branntavlen i oppgangen, og IKKE ved å skru ned detektoren. Dersom en detektor skrus ned av beboer må servicetekniker inn i leiligheten for å tilbakestille anlegget. Kostnadene dette medfører vil bli belastet eier av leiligheten.

I tillegg til detektoren som er koblet til brannanlegget, har leilighetene også en eller flere røykdetektorer som går på batteri, og som ikke er koblet til brannanlegget. Denne kan trygt berøres, og her må batteriet skiftes av beboer hvert år.

Beboer/eier av leilighet har ansvar for at brannslukningsutstyret i leiligheten fungerer. Det er utplassert en vannslange under vasken på kjøkkenet. Denne må inspiseres og testes hvert år.