fredag 1. august 2014

Tenk på farten i Rolfsbuktalléen

Fartshumpene i Rolfsbuktalléen er defekte og i påvente av nye, permanente fartshumper har kjørehastigheten i veien økt kraftig.

I løpet av sommeren har det kommet melding om en nestenulykke der et barn var på vei over til lekeplassen og en bil kom i det som antas må ha vært 50 til 60 km/t. Fartsgrensen i veien er 20 km/t. Bilen fikk så vidt stoppet før det var for sent.

Det blir etablert nye fartshumper i løpet av august. Det vil komme et opphevet gangfelt i overgangen mellom vannspeilet og den nye lekeplassen/fotballbanen. I tillegg vil det komme to små fartshumper i hver ende av veien som vil kreve lav passeringshastighet.

Vi må alle bidra til at hastighetsgrensen i veien respekteres. Selv om det sannsynligvis er få beboere i Pollen 2 som kjører i Rolfsbuktalléen, ferdes vi alle mye i nærområdet. Enten det er barna som skal leke, hunden som skal luftes eller vi går tur eller sykler. Hvis alle er tydelige på hvilken trafikksikkerhetskultur vi vil ha i området kan vi oppnå større respekt for de reglene som allerede er satt.