søndag 17. november 2019

Gjør det helt julerent på badet

Det er hyggelig å få det julerent, men det er noen steder som er lite synlige og lette å glemme: Sluk på bad, avløp til vaskemaskin/tørketrommel og vannlåser til vasker.

Avløp anbefales at renses to ganger i året for å unngå at det går tett, med mulige vannskader som konsekvens. Her er du som eier ansvarlig. Det er tre typer avløp i alle leiligheter:

1. Avløp dusjbad og badekar. Ta opp risten med en skrutrekker. Ta deretter tak i det lille plasthåndtaket og løft hele vannlåsen forsiktig opp. Vannlåsen kan deles med skrutrekker for å komme godt til ved rensing. Ved innsetting, gni gjerne litt Zalo rundt gummikanten, så vannlåsen kommer skikkelig på plass igjen. Den må settes i helt rett, blir vannlåsen sittende litt på skrå etter montering fungerer den ikke riktig og vond lukt vil slå inn i rommet. Her er det viktig å være helt presis.

2. Avløp fra vaskemaskin/tørketrommel. Denne vil etter hvert tette seg av hår og lo fra vaskemaskinen og vannet renner ikke ut. Bruk en stjerneskrutrekker for å løsne øverste del som sitter mot flisveggen. Skru deretter av delene (merk deg rekkefølgen til montering!). Rens godt og sett sammen igjen.

3. Avløp fra vask. Dette er vanlige vannlåser med skrumekanisme mot kum og avløp. Hold en bøtte under mens du løsner, slik at det ikke oppstår vannskader. Rens godt og monter tilbake.

Kjenn deretter på god-følelsen når du er ferdig. :-)