mandag 11. mai 2020

Overfylt container med "ulovlig" avfall

Forrige uke var det plassert ut en container på p-plassen mellom Pollen 1 og Pollen 2. I forkant av utplasseringen sendte styret ut informasjon om hva som kunne og hva som ikke kunne kastes i containeren.

Vi opplevde at disse retningslinjene, som også var slått opp på selve containeren, ble oversett av enkelte. Både bilbatteri, elektriske ledninger og gjenstander samt isopor var kastet. I tillegg var containeren overfylt, og enkelte gjenstander var satt foran containeren. Denne mangelen på å følge opp regler som var kommunisert i forkant, skaper både merarbeid og gir et betydelig ekstragebyr. For å fjerne det som var satt igjen rundt containeren måtte vi bestille en søppel-taxi. Det ga også en merkostnad. Alle ekstraomkostninger vil bli forsøkt belastet hver enkelt beboer i form av et ekstragebyr når alle regninger er oppgjort.

Styret beklager at ikke alle følger opp. Resultatet er økte kostnader, samt at vi i fremtiden ikke vil tilby en felles container. Synd at enkelte ikke følger informasjonen som blir gitt og dermed ødelegger for alle som forholder seg til retningslinjene.

Bilbatterier er spesialavfall og kan selvsagt ikke kastes i en søppelcontainer.

Heller ikke elektriske ledninger eller svarte søppelposer skulle kastes i containeren