lørdag 19. november 2022

Husleien settes opp 10 % fra årsskiftet

Styret har vedtatt å sette opp husleien med 10 prosent fra 1. januar 2023. Dette gjelder både for Pollen 1 og Pollen 2. For Pollen garasjesameiet videreføres husleie på 2022-nivå.

Det er flere grunner til at økningen blir så høy neste år. De vesentligste er veksten i kommunale avgifter som er på hele 22,5 prosent for vann og avløp og 6,2 prosent for renovasjon. Forsikringspremiene øker med 10 prosent. Bidraget til Rolfsbukta huseierforening økes også med ca. 8%. Vi har ikke tatt høyde for at også energiprisene kan øke i 2023 i forhold til årets priser.

Styret fikk på årsmøtet fullmakt til å bygge opp et vedlikeholdsfond. For 2023 har vi derfor Pollen 1 og Pollen 2 budsjettert med positive resultater.. Dette gjør at begge sameiene lettere møter økte priser fra utførende ressurser, vedlikeholdsoppgaver og uforutsette kostnader.

Disse disposisjonene gjøres for å unngå at sameiene må å ta opp lån eller innkalle kapital fra hver enkelt sameier for å løse løpende vedlikehold.

Prioriterte prosjekter neste år er:
  • Finne en løsning som hindrer vanninntrengning mellom glassrutene (dobbeltglass) på alle terrasser. Vann mellom rutene gir store skader og hindrer gjennomsyn. Utskifting av hvert dobbeltglass koster ca kr. 8.000.
  • Utbedre skader på yttervegger der terrasser er montert mot vegg
  • Videreføre overgang til LED-lys i alle fellesarealer
  • Oppfølging av terrassene i 5. etasje i begge bygg
  • En vedlikeholdsplan er under utarbeidelse. Planen, inklusive kostnadsoverslag, håper styre å presentere på årsmøtet 2023