fredag 1. september 2023

Nytt fra styret Pollensameiene - september

Kraftig nedbør skaper problemer

Flere ganger i sommer har vi hatt kraftig regnvær. Hver gang opplever vi at teknisk rom og enkelte boder får inntrengning av vann. Nå sist for én uke siden. Fra teknisk rom og i ni boder under Pollen 1 ble det pumpet opp nærmere 1000 liter vann.

Styret arbeider løpende for å fjerne vann og lokalisere lekkasjer. Det vil selvsagt bli benyttet kvalifisert hjelp, men i disse dager er vi ikke alene om å ønske bistand. Så det tar litt tid å få hjelpen vi trenger.

Vi arbeider med løsninger både på kort og lang sikt.

Styret vil oppfordre alle beboere til å sjekke egen bod, og gi beskjed til styret dersom det oppdages vann eller vannskader.

Vi må holde orden utenfor egen dør

Styret har registrert at det i ganger og andre fellesområder,både Pollen I og Pollen II, plasseres private gjenstander som sykler, fottøy, barnevogner, sparkebrett etc. Med andre ord kan det virke som om enkelte benytter fellesarealene til bod eller lagerplass.

Av hensyn til sikkerhet, og frie rømningsveier ved en eventuell brann, må ikke felles gangområdet fylles opp av gjenstander som stenger rømningsveiene. Styret ber derfor alle lese ordensreglene som finnes på vår hjemmeside. Samtidig er det viktig at alle rydder opp og sikrer orden i gangarealene foran egen inngangsdør. Det er kun tillatt plassere enkle barnevogner i gangarealene.

Takk for hjelpen!

Ikke alle er dus med varmestyringen

Styret har fått flere henvendelser fra beboere som sliter med å bruke varmestyringen korrekt. I enkelte tilfeller kan feil bruk bety store ekstrakostnader til oppvarming. Styret har ikke kapasitet til hjelpe hver enkelt med å forstå og stille inn riktig varme i leilighetene.

Informasjon om styringssystemer er gitt i mappene som lå i hver leilighet ved overtagelse fra entreprenør. Ut over den informasjonen som er der, omtales varme og varmestyring på vår hjemmeside pollensameiene.no. Gå til «Nyttig informasjon» og deretter til punktet Varmestyring. Her finnes all relevant informasjon både om varmestyring og bistand ved feil eller ved behov for skifte til nytt styringssystem.

Nye arbeider i nedkjørsel til garasje

I forbindelse med at det i sommer ble lagt nye kabler forbi nedkjørselen til garasjen, ble varmekablene skadet. Når vinteren kommer, er vi helt avhengig av at disse er reparert og fungerer.

I løpet av september/oktober vil bli igangsatt arbeid for å skjøte varmekablene som ble skadet. Det vil i perioder kunne medføre redusert fremkommelighet og noe venting. Styret håper at arbeidet vil gå raskt og at ingen blir unødvendig hindret.

Og viktig: Vi får trygge kjøreforhold ut og inn av garasjen.