onsdag 24. april 2013

Avtale om nye TV-dekodere til sameiet

Vi har i dag fornyet vår Pluss HD PVR-avtale med Canal Digital. Vi har til nå hatt en avtale som innebærer at med hver leilighet følger det en Sagem 102 HD PVR-dekoder. Den nye avtalen innebærer at Canal Digital kostnadsfritt skifter ut samtlige dekodere med nye dekodere av typen ADB 5743.

Denne dekoderen blir lansert i juni og vi regner med levering til oss i løpet av august. Det er en etterfølger av ADB 5720 som Canal Digital lanserte høsten 2011 og som den gang fikk gode kritikker på Din Side. Vi håper den nye dekoderen vil svare til forventningene og ikke minst eliminere problemer som treghet og jevnlige behov for omstart.

Av funksjonalitet man kan glede seg til på den nye dekoderen kan vi nevne:

  • 500 GB harddisk, gir dobbelt så mye plass til opptak som dagens dekoder
  • Ta opp inntil tre programmer samtidig og se på et fjerde
  • Kun én fjernkontroll som i tillegg er basert på radiofrekvens. Det betyr at du kan gjemme bort dekoderen i skap/skuff. Fjernkontrollen skal også kunne settes opp mot din TV.
  • Innebygget filmleie, WIMP musikktjeneste og YouTube
  • Støtter den nye tjenesten T-We, krever bestilling av individuelt tilleggsabonnement. Start program forfra, TV-arkiv, Canal Digital tar opp alle programmer de har rettigheter på for deg.
  • Fremtidige tjenester vil være fjernstyrt opptak (fra f.eks. mobil) og multiscreen
  • Flere tunere gjør at kanalen over og under den du står på er klar til visning og kanalskift skal dermed oppleves som hurtig.
  • Sterkt forbedret programguide
Når den nye dekoderen blir installert vil den gamle bli tatt med i retur. For ordens skyld minner vi om at dekoder følger leiligheten ved salg.

Problemer med nåværende dekoder?
Dersom du opplever at nåværende dekoder ofte henger/responderer veldig tregt kan en fullstendig formatering hjelpe.

NB! Alle opptak slettes ved formatering av harddisken på dekoderen.

Slik er fremgangsmåten:
1. Stå på NRK1 eller en annen kanal.
2. Trykk RØD KNAPP-3-5-3-Teletext-2 på fjernkontrollen
3. Det vil ta inntil 10 sekunder før dekoderen restarter
4. Formatering starter: Det vil stå INIT i displayet i flere minutter
5. Dekoderen vil restarte og starte opp i "førstegangsinstallasjon" meny.

Hvis du har en dekoder som må restartes flere ganger i uken kan denne oppskriften anbefales og det vil trolig eliminere problemet. Det vil ikke eliminere problemet med treghet i 1-3 minutter etter ordinær oppstart, det er slik disse dekoderne dessverre fungerer etter siste programoppdatering.