tirsdag 16. juni 2020

Informasjon om bryggeområdet til beboere i Rolfsbukta

Rolfsbukta Huseierforening ønsker å informere alle beboere om bruk av bryggeområdet og båtplassene. 

Bryggeområdet
Bryggeområdet er Huseierforeningen sin eiendom. Det ble i utbyggingstiden inngått en avtale mellom Rolfsbukta AS og Bærum kommune som sikret allemannsretten for en gangforbindelse langs sjøen foran Marinasameiene og Fjordvillaen, samt at opphold på bryggen skulle tillates. Bryggen er ikke regulert til en offentlig badeplass. Det er mange som bruker bryggeområdet på solfylte dager. Det er satt opp skilter på området som regulerer bruken av bryggeområdet, vi ber alle beboere om å respektere dette samt å orientere besøkende. Gjerdet som er på østsiden av bryggeområdet vil bli forlenget helt ut til bryggekanten i løpet av juni, dette av sikkerhetsmessige årsaker. Det vil også bli satt opp skilt på dette gjerdet og på den private plenen øst for Marina 1 for å ivareta beboernes private område og bomiljøet.

Vi opplever at det er flere som sykler og bruker sparkesykkel på brygga, både når folk er på brygga og utenom dette. Dette har ført til noen «farlige» situasjoner for barn og eldre. Brygga er ikke en sykkelsti!

Det er til tider mye støy på bryggeområdet, spesielt fra ungdommer, på kveldene selv etter kl 23. Vi ber om at alle respekterer husordensreglene og legger til rette for et fortsatt godt bomiljø. 

Beboere i Marinasameiene har opplevd at besøkende på brygga bruker deres private gressplen (innenfor hekken) som omkledningsrom og toalett. Huseierforeningen anmoder at alle ulovlige forhold meldes til Politiet av den enkelte beboer som opplever slike hendelser.  

Husk at alle ekstra tiltak som Huseierforeningen må gjøre for å ivareta sikkerhet og bomiljøet koster deg penger – gjennom økte felleskostnader!  

Båtplassene
Det er 6 private båtplasser utenfor Marinabyggene, plassene er tydelig merket fra sjøsiden. Det er gjesteplasser vest for disse plassene (foran Marina 3) og foran Fjordvillaen. De private plassene er ikke for gjestebåter. Gjesteplassene er merket som gjesteplasser, opphold på disse er tillatt inntil 24 timer. Vi ber alle beboere respektere dette, samt å informere sine besøkende om hvilke plasser de kan benytte.